Хранителни непоносимости (24 храни)
Изследва се непоносимост към 24 често консумирани храни
Изследва се непоносимост към 24 често консумирани храни
1-4 мл венозна/капилярна кръв в серумна епруветка. Няма специални изисквания за теста, кръв може да бъде взета по всяко време.
Алергии и непоносимости
Хранителни непоносимости
Хранителни непоносимости
За разлика от класическите алергии, при които се образуват IgE антитела за бърза алергия, при хранителната непоносимост се образуват антитела IgG, предизвикващи забавен тип реакция. Състоянието се нарича още „хранителна свръхчувствителност”.
В този случай се формират специфични IgG-антитела, които приемат определени хранителни белтъци като чужди антигени. В резултат възниква забавена имунна реакция – в рамките на няколко дни.
Диагностичен обхват: Изследват се следните алергени: яйчен белтък, краве мляко, риба треска, пшеница, ръж, ечемик, ориз, портокал, банан, киви, ягода, целина, соя, морков, домат, чесън, лешник, фъстък, къри, черен пипер (зърна), сусам, хлебна мая, свинско месо, говеждо месо
Диагностичен метод: ELISA
Вид проба: 1-4 мл венозна/капилярна кръв в серумна епруветка.
Има ли специални изисквания за теста?
Не, кръв може да бъде взета по всяко време.
Клинично приложение: Уртикария; Дерматит; Акне; Сърбеж; Астма; Персистираща кашлица; Постоянен глад; Подуване на корема; Къркорене на червата; Запек или диария; Главоболие; Мигрена; Нарушения на съня; Умора.