3-6 ml венозна кръв / 2 ml периферна кръв. EDTA
Генетика
Генетични предразположения
Генетични предразположения
Нарушеното преработване на много хранителни вещества често е причина за развитието на хранителни непоносимости, които могат да се проявят с по-леки или тежки храносмилателни нарушения, псевдоалергии и много други. Предложеният панел включва генетични варианти, които имат роля за активността на ензимите, преработващи важни вещества от нашата диета, и за развитието на непоносимост към тези вещества. Включените непоносимости са към следните хранителни вещества:
· Фруктоза
· Малтоза
· Захароза
· Глюкоза
· Лактоза
· Глутен
· Хистамин
· Алкохол
Диагностичен обхват : HLA DQA/ DQB, ADH1B, ALDH2, ALDOB, DAO, G6PD, LCT, SI
Диагностичен метод: Секвениране по Sanger